2014-09-04 12:32:55• hírek • Szatmár.ro

A mindennapi harmónia alapköve

Napjainkban, amikor egyre több negatív hírrel bombáznak bennünket óhatatlanul szükségét érezzük annak, hogy szűkebb környezetünkben harmóniát és egyensúlyt alakítsunk ki.

Ennek megvalósítása nem megy egyik napról a másikra, azonban nem lehetetlen. Megannyi irányzat kínálja harmóniateremtő módszereit, azonban mindenkinek meg kell találnia a számára leginkább járható utat. A wellness őrület ellenére, sokan mégis a több ezer éves múltra visszatekintő tao-gyakorlatokhoz folyamodnak. Ez azzal is magyarázható, hogy ezek a speciális gyakorlatok az ember teljes mivoltára (szellem, test, lélek) gyakorolnak jótékony hatást és segítik elő a megújulást. Erre valóban szükségünk van, mivel szervezetünk milliárdnyi sejtjének szüksége van a harmonikus működésre és összehangolt munkára.

A tao-gyakorlatok tárházában fellelhető megannyi mozdulatsort végigpróbálva, a következő gyakorlat a munkahelyen is könnyűszerrel kivitelezhető.

Elsőként üljünk egyenes háttal egy széken úgy, hogy a lábak keresztben legyenek, majd fokozatosan engedjük le a fejünket és a vállunkat is, miközben mélyen lélegezzünk be. Ezt követően jöhet a kilégzés, miközben a vállunkat egészen a fülünkig emeljük. Ez idő alatt engedjük, hogy a fejünk mintegy hátrasüppedjen. Ennek az egyszerű gyakorlatnak rengeteg jótékony hatása van: serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét, élénkíti a pajzsmirigyműködést stb. ezáltal jóval könnyebben távoznak a szervezetben felhalmozódott méreganyagok is.

Felszabadító- és harmóniát előmozdító hatása abból ered, hogy a nyakban és ennek környékén rengeteg ideg található, ide tornyosul a napi stressz, a gyakorlat által azonban feloldódik a feszültség és a testi funkciók is stabilizálódnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: